Adalet Bakanlığı’nda büyük değişim!
Resmî Gazete’nin 19 Mart 2026 tarihli sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla, Adalet Bakanlığı bünyesinde önemli görev değişiklikleri gerçekleştirildi. Söz konusu atama ve görevden almalar, Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yürürlüğe girdi.
Cumhurbaşkanlığı’nın 2026/86 sayılı kararı kapsamında, çeşitli genel müdürlük ve daire başkanlıklarında görev yapan birçok üst düzey isim görevden alındı. Görevden alınan isimler arasında Ceza İşleri Genel Müdürü Oğuzhan Yaşar, Hukuk İşleri Genel Müdürü Hakan Öztatar ve Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım da yer aldı.
Aynı karar doğrultusunda yeni atamalar da yapıldı. Ceza İşleri Genel Müdürlüğü’ne Hazım Aslancı, Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü’ne Erdinç Avşar ve Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’ne Çelebi Yılmaz getirildi. Personel Genel Müdürlüğü görevine Cahit Cihad Sarı atanırken, Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne Mücahit Gülşen görevlendirildi.
Öte yandan, Teftiş Kurulu Başkanlığı’na Murat Gülaç, İcra İşleri Dairesi Başkanlığı’na Yusuf Kılıç ve Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na Murat Akınbingöl atandı. Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Dairesi Başkanlığı görevine ise Berkay Altuğ getirildi. Türkiye Adalet Akademisi Başkanlığı’na da Metin Yıldırım atandı.