Dolar 32,3796
Euro 34,6772
Altın 2.395,32
BİST 10.095,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana 27°C
Hafif Yağmurlu
Adana
27°C
Hafif Yağmurlu
Çar 25°C
Per 24°C
Cum 22°C
Cts 21°C

Doğu Perinçek: Şampiyon insanlık

Doğu Perinçek: Şampiyon insanlık
30 Ocak 2022 14:09 | Son Güncellenme: 30 Ocak 2022 14:11
A+
A-

Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek Çin’in başkenti Pekin ve komşu şehirlerinde düzenlenecek olan 2022 Kış Olimpiyat Oyunları için kutlama mesajı yayınladı. Mesaj, Çin devlet televizyonu CCTV’de canlı yayında verildi.

Perinçek, Türkiye’den Olimpiyat Oyunları için mesaj istenen tek isim oldu. Canlı yayında dünyadan gelen mesajlar paylaşılırken ilk sıra Perinçek’e verildi. İşte konuşmanın tam metni:

2022 Kış Olimpiyatlarına katılan yedi kıtadan sporcularımızı ve Çin Halkını yürekten duygularla selamlıyor ve başarılar diliyorum.

Pekin Kış olimpiyatları evet buzda ve karda yapılıyor, ancak bilinçlerimize sorarsanız Kış Sıcağında yapılıyor. Dünya milletlerinin ve sporcularının yüreklerindeki sıcak kardeşlik duyguları karları ve buzları ısıtıyor.

Bu olimpiyatlar, Çin’in binlerce yıllık konukseverliğinde bütün insanlığı ağırlıyor. Bu olimpiyatlar, insan odaklıdır. 

PEKİN’DE İNSANLIK YARIŞI BAŞLIYOR

Dağ dağa kavuşmaz ama işte yedi iklimin insanlığı, Pekin’de birbirine kavuşmuştur.

Pekin’de şimdi insanlık yarışı başlıyor, insan sevgisi ve sporcu ahlâkı yarışıyor.

Kış olimpiyatlarında birbirimizle değil, insanlığın önündeki zorluklara karşı yarışıyoruz. O nedenle kaslarımızı zorlarken birbirimizin acısını ve azmini duyuyoruz. Acılarımız birdir ve insanlık içindir.

Yarışı kazanırsam benim Türk milletim sevinecek, yarışı kaybedersem kardeş bir millet sevinecek. Birbirimizin başarısıyla sevineceğiz. Pekin’de başarılarımızı paylaşıyoruz, sevinçlerimizi paylaşıyoruz.

Pekin’de birbirine kavuşan ortak duygularımızı ve ortak başarılarımızı selamlıyorum.

OLİMPİYATLARIN ŞAMPİYONU İNSAN EMEĞİDİR

Bu yarışta rakiplerimize ve emeğe duyduğumuz saygıyla şampiyon oluyoruz. Kim kazanırsa kazansın, hepimiz kazanmış olacağız. Sporcu emeği ve kardeşlik kazanacak. 

Bu olimpiyatların şampiyonu, insan iradesidir, zorlukları yenme azmidir.

Bu olimpiyatların şampiyonu, şimdiden ilan ediyorum insan emeğidir. 

İnsanlığın geleceği ortaktır ve biz bütün dünya sporcuları şimdi ortak kaderimiz için yarışıyoruz. 

Pekin olimpiyatlarında dağların doruğuna dikilen bayrak, insanlığın ortak geleceğinin bayrağıdır.

Türk sporcuları bu ortak gelecek yarışında tarih boyunca yaptıkları gibi bütün iradeleri ve azimleriyle yarışacaklardır.

Bu olimpiyatlarda altın madalyayı, insanlık alacaktır.

Gümüş madalyayı, sporcu emeği ve ahlâkı alacaktır.

Bronz madalyayı, zorlukları aşma irademiz alacaktır.

Öyleyse Pekin Kış Olimpiyatlarının sloganını Türkiye’den kardeş Çin halkına ve yedi kıtanın sporcularına bildiriyorum: Şampiyon insanlık.

ABD’NİN BOYKOTU TUTMADI

ABD’nin Pekin 2022 Kış Olimpiyatları’na uyguladığı diplomatik boykot, yalnızca birkaç ülke tarafından karşılık buldu. Birçok devlet başkanı, başbakan, bakan ve kurum temsilcileri olimpiyatların başlangıç seremonisine katılacak.

Çin, Pekin 2022 Kış Olimpiyatları’na konuk olacak devlet ve hükümet başkanları, kraliyet mensupları ve uluslararası örgüt başkanlarının listesini açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Chunying yaptığı yazılı açıklamada, Devlet Başkanı Xi Jinping’in 4-6 Şubat’ta Olimpiyatların açılış töreni katılacağı, liderlere hoş geldin yemeği vereceği ve onlarla ikili temaslarda bulunacağını belirtti.

ORTA ASYA’DAN LATİN AMERİKA’YA

Açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Güneydoğu Asya’dan Kamboçya Kralı Norodom Sihamoni ile Singapur Cumhurbaşkanı Halime Yakup’un, Orta Asya’dan Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman, Türkmenistan Cumhurbaşkanı Gurbanguli Berdimuhamedov ile Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev’in, Ortadoğu’dan Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Veliaht Prensi Muhammed Bin Zayid ​​​​​​​Al Nahyan’ın, Avrupa’dan Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Lüksemburg Büyük Dükü Henri ile Monaco Prensi 2. Albert’in ve Güney Amerika’dan Arjantin Devlet Başkanı Alberto Fernandez’in katılacağı kaydedildi.

Moğolistan Başkanı L. Oyun-Erdene, Pakistan Başbakanı Imran Han, Papua Yeni Gine Başbakanı James Marape ve Bosna Hersek Bakanlar Konseyi Başkanı Zoran Tegeltija’nın oyunlara hükümet başkanı sıfatıyla konuk olacağının aktarıldığı açıklamada, Güney Kore Meclis Başkanı Park Byeong-Seug, Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Ali Ahmedov ve Tayland Prensesi Maha Chakri Sirindhorn’un da ülkelerini temsilen Çin’e geleceği aktarıldı.

BM GENEL SEKRETERİ DE KATILIYOR

Açıklamada Olimpiyatlara katılacak uluslararası örgütlerin başkanları ve yetkilileri arasında şu isimlerin yer alacağı ifade edildi: “Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, BM Genel Kurulu Başkanı Abdulla Şahid, Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Thomas Bach, Dünya Sağlık Örgütü Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus, Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü Genel Direktörü Daren Tang, Yeni Kalkınma Bankası Başkanı Marcos Troyjo ve Şanghay İşbirliği Örgütü Genel Sekreteri Cang Ming.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.