Dolar 32,4124
Euro 34,7842
Altın 2.433,95
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana 26°C
Hafif Yağmurlu
Adana
26°C
Hafif Yağmurlu
Çar 24°C
Per 24°C
Cum 23°C
Cts 22°C

ATATÜRK’süz 19 Mayıs! / Editör’den

ATATÜRK’süz 19 Mayıs! / Editör’den
17 Mayıs 2022 15:15
A+
A-

19 Mayıs 1919 tarihi  aynı zamanda Milli Mücadelenin  başlangıcı ve kararlığıdır.

Ardından gelen Amasya Tamimi ve Sivas, Erzurum kongreleri  Milli Mücadelenin çoban ateşleridir.

19 Mayıs  Büyük Önderin Türk Gençliğine  armağan ettiği ve Cumhuriyeti emanet  ettiği gündür aynı zamanda.

Bol bol  Nutuk  Kitabını dağıtanlar Nutuk’u iyi  anlayarak okusalardı 19 Mayıs gününün ne anlama geldiğini  az da olsa anlarlardı.

Ama nerde onlarda o kapasite….

Neyse günümüze gelelim.

Bir zamanlar  toplum Din ve Allah ile aldatırken  şimdilerde toplumu ATATÜRK ile aldatan bir güruh peydahlandı.

Her türden kelimelerin anlamını boşaltan bu aymazlar gürühu  bir şekilde büyük Önderi  sinsi şekilde perdeleyen,itibarsızlaştırmaya çalışan,basitleştiren eylem ve çalışmaların odağı haline gelmektedirler.

Son yıllarda Belediyelerin  Milli Bayram kutlamaları   basite  indirgenerek  POP müzik sanatçılarının sahneye çıkarıldığı sıradan eğlence partilerine  dönüştürülmüştür.

Kutlama afişlerine baktığımız  zaman çoğu  kez  başkanların fotoğraflarının yer aldığı veya POP’çuların  fotoğraflarının yer aldığı  devasa  afişleri görebiliriz.

Bazen  Atatürk fotoğrafları kullanılarak  Atatürk ile hiç ilgisi olmayan sözler ile durum daha da vahim bir hale gelmiştir.

Tabii bunları AK Partili Belediyelerin yapması ne  kadar normalse  CHP’li Belediyeler  tarafından yapılması da o  kadar anormaldir.

Her  durumda Atatürk’ün kurduğu parti olmakla övünen  CHP’li  Belediye Başkanlarının da bu  durumu görmemezlikten geliyor olması da  akıllara  HDP oyları  kaçmasın diye mi yapılıyor   diye kamuoyu merak ediyor.

Atatürksüz  sözde  19 Mayıs Kutlamaları yapanlar hiçbir bahane ve mazeret öne süremezler. Sadece  akıllarından geçenleri  sinsi ve aymaz bir biçimde  davranmış oluyorlar.

Bizden söylemesi..

Takdir tamuoyunundur.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.