Dolar 32,4351
Euro 34,7348
Altın 2.428,82
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana 26°C
Hafif Yağmurlu
Adana
26°C
Hafif Yağmurlu
Çar 25°C
Per 24°C
Cum 23°C
Cts 21°C

Bakan Süleyman Soylu’ya açık mektup! / Editör’den

Bakan Süleyman Soylu’ya açık mektup! / Editör’den
7 Aralık 2022 10:41 | Son Güncellenme: 7 Aralık 2022 10:42
A+
A-

‘’ 2019-2022 arasında 74 belediyede terörle bağlantılı 88 soruşturma yürütüldü. Bunlardan 79’unun tamamlandı.

 Aynı şekilde, dağlardaki her taşın altından, en küçük belediye sızmalarına kadar da PKK temizliği ve terör örgütü temizliği yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Bu tecrübemiz sebebiyle belediyeler, terörle mücadelede hassasiyetle takip ettiğimiz bir alandır. Gerek bütçe yapıları itibarıyla gerek anayasa ve demokrasinin sağladığı imkanlarla yerel hizmet merkezleridir. Görev tanımları itibarıyla toplumun her kesimine, sosyal hayatın her alanına temas ederler.

Yerel yönetim ve belediyeler, görev ve etki alanları sebebiyle terör örgütlerinin sızmak isteyeceği yerlerin başında geliyor. 

Görevleri ile ilgili bir suç sebebi ile hakkında soruşturma veya kovuşturma açılan mahalli idare organları veya bu organların üyeleri, İçişleri Bakanı tarafından geçici bir tedbir olarak kesin hükme kadar uzaklaştırılabilmesini içeren Anayasa’nın 127’nci maddesidir.

Belediyelerde imar, ihale, personel, ruhsat gibi belli konulardaki faaliyet ve işlemlere ait özel teftişler yaptıklarını da vurgulayan Bakanımız Sn. Soylu, 31 Mart 2019 ile 22 Kasım 2022 arasında belediyelere yapılan özel teftişlerin oranlarını şu şekilde açıkladı:

 “AK Parti’li 72 belediyede, CHP’li 57 belediyede, Milliyetçi Hareket Partili 19 belediyede, İYİ Partili 2, HDP’li 34, bağımsız 4 belediyede, Saadet Partili 2 belediyede, vekalet edilen 8 belediyede ve 6 adet de diğerlerinde olmak üzere toplam 204 belediyede özel teftiş yapılmıştır. Demek ki bu teftişler sadece bir siyasi partiye yönelik değil. Tam tersi iktidarda da bulunan, hatta benim de mensubu olduğum AK Parti’ye yönelik özel teftiş sayıları çok daha fazla. Devletin kuralları var bunlara herkes uymak zorunda.

Seyhan Belediye Başkan Yardımcısı Buyruk’un PKK’yla iltisaklı şahısları işe aldığı tespit edilmiştir. Belediye çalışanı Mahsum Uzun’un da terör örgütünce sözde değer ailesi olarak adlandırılan ailelerden olduğu ve kız kardeşi ‘Amara-Semsur’ kod adlı Çağla Uzun’un PKK terör örgütünün kırsal alanında faaliyet yürütmekteyken 2017’de etkisiz hale getirildiği tespit edilmiştir. PKK/KCK terör örgütünün sorumlusu belediye başkan yardımcısıyla irtibat kuruyor ve sistemi koordine ediyorlar.’’

İşte bu açıklamaların tamamı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya aittir. Soylu, bu açıklamaları 26.11.2022 tarihinde yaptı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin , ‘’ Terörle mücadeleyi inançla, imanla ve iradeyle yürütüyor’’ dediği Soylu’nun ülkedeki tüm belediyelerdeki terör bağlantılarından haberi olup da sadece Çukurova belediyesinden haberi yoksa işin için de başka bir şey var demektir.

Bu bağlantıları mutlaka Soylu’dan saklayan bir gizli el var demek ki…  Soylu’nun duruşu net.

Bakan Soylu’nun duruşu ortada. Peki neden Çukurova  Belediyesi’nde yaşanan terör, yolsuzluk, ihaleye fesat, gizlenen vergi borçları, görevi kötüye kullanma, imar yolsuzluğu, Fetö’cü müteahhitlerin şaibelerinin örtülmesi, PKK ele başı Abdullah Öcalan’ın öz yeğeninin işe alınması gizleniyor.

Türk milliyetçisi MHP Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı susuyor. Türk milliyetçisi olduğunu savunan İYİ Parti Adana İl Başkanı Göktürk Boyvadaoğlu susuyor. Hadi hepsini anladık da Ak Parti Adana İl Başkanı Mehmet Ay neden susuyor?

Çukurova Belediyesi’nde  terör örgütü elebaşı Abdullah Öcal’ın kız kardeşi Havva Keser’in oğlu olan ve 21 yıl PKK davasından hapis Mustafa Keser’in işe alındığı ortaya çıktı.

24. ve 25. dönem HDP Milletvekili olan PKK elebaşı Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan’ın tedavi için Adana’daki özel bir hastaneye geldiğinde belediyenin en önemli isimlerinden birinin de orada olduğu ve özel bir görüşme yapıldığı, olayın Adana polisi tarafından tespit edildiği de ortada değil mi?

İnşaatlarda emsal fazlalığı üzerinden rant,  değerinin altında arsa satışları, gizlenen vergi borçları, cezaevinde yatan bir kişinin sahte imzayla işe alınması, işe alınan eş, dost, akraba saltanatı, usulsüz doğrudan teminatla ihaleler, görevi kötüye kullanma, yolsuzluk ve sayısız iddialarla anılan Çukurova Belediyesi’nde yaşananları Bakan Soylu’dan kim gizliyor?

Sayın Soylu, siz terörle mücadelede bayraklaşan bir isim olarak lütfen artık gerekli talimatı verin. Verin ki Çukurova’daki çürüme çorap söküğü gibi ortaya saçılsın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.