Adana Büyükşehir Belediyesi’nden Gazze’ye 10 milyon liralık yardım

Adana Büyükşehir Belediyesi ile Türk Kızılay arasında, Gazze’ye yönelik insani yardım için iş birliği protokolü imzalandı.
Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın gündeme getirdiği ve Büyükşehir Belediye Meclisi’nin oy birliğiyle kabul ettiği karar doğrultusunda, Gazze’ye 10 milyon liralık gıda ve hijyen malzemesi yardımı yapılacak. Karalar’ın Silivri’den Başkan Vekili Güngör Geçer’e gönderdiği mektup sonrası hızlandırılan süreç, bugün imzalanan protokolle resmiyet kazandı.
Adana Büyükşehir Belediyesi’nde gerçekleştirilen törende, protokol Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Güngör Geçer ile Türk Kızılay Genel Sekreteri Ramazan Saygılı tarafından imzalandı.
“Zulüm bitsin, insani yardım için kapılar açılsın”
Gazze’de büyük bir insanlık dramı yaşandığını vurgulayan Başkan Vekili Güngör Geçer, “Zeydan Başkanımızın meclis gündemine taşıdığı ve oy birliğiyle kabul edilen karar doğrultusunda, bir nebze de olsa oradaki insanların derdine derman olmayı amaçlıyoruz. İnşallah bu zulüm bir an önce biter ve en azından insani yardımların ulaşması için kapılar açılır” dedi.
Geçer, sözlerine şöyle devam etti:
“Bir kez daha görüyoruz ki Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet, mazlum milletlere nasıl umut olduysa, bugün de Cumhuriyet sayesinde yardımlarımızı ulaştırıyoruz. İnşallah zulüm son bulur ve insanlık barış içinde bir dünyada yaşar.”
“Uygar dünyanın gözü önünde soykırım yaşanıyor”
Türk Kızılay Genel Sekreteri Ramazan Saygılı ise Adana Büyükşehir Belediyesi ve Belediye Meclisi’ne teşekkür ederek, “Gazze’de uygar dünyanın gözü önünde bir soykırım yaşanıyor. Öncü kent Adana’nın aldığı bu karar yaralara merhem olacaktır” dedi.
Kızılay’ın 157 yıllık bir iyilik kurumu olduğunu vurgulayan Saygılı, “Bugün bu anlamlı protokole imza atarken dünyanın 60 noktasında kriz yönetiyoruz. Umuyoruz ki dünyanın vicdanı harekete geçer, Gazze’de ve benzeri yerlerde kadınlar, çocuklar, insanlar ölmesin. İnşallah bu zulüm biter ve desteklerimiz oradaki mazlumlara ulaşır” ifadelerini kullandı.