12 Nisan 2026, 16:09:35
Dolar 42,2340
Euro 48,8802
Altın 5.629,56
BİST 10.824,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana 24°C
Az Bulutlu
Adana
24°C
Az Bulutlu
Cts 24°C
Paz 16°C
Pts 19°C
Sal 20°C

Kaynayan kazan; Yüreğir / Editör’den

Kaynayan kazan; Yüreğir / Editör’den
12 Nisan 2026 14:10
A+
A-

35 yıllık bir aranın ardından Yüreğir Belediye Başkanlığını kazanan ve meclis çoğunluğunu da elde eden CHP’de sular bir türlü durulmuyor. Birileri, sürekli olarak ateşe benzin dökercesine kaos ortamı oluşturmak için kulisler yapıyor, adamlar ayarlatılıyor.

Son gün, son anda adaylığı kesinleşen ve 35 yıl aradan sonra belediye başkanlığını CHP’ye kazandıran başkan olarak tarihe geçecek olan Ali Demirçalı, nedense sürekli olarak bazı odakların hedefi olmaktan kurtulamadı.

Bazı egosu şişkin siyaset esnafının ve CHP’ye tezgâh kurmuş olan tüccar siyaset erbabının yıldızı, Ali Demirçalı ile nedense barışmadı.

Yüreğir’de 35 yıl sonra büyük bir borç yüküyle alınan belediyede, kısa zamanda borçlar ödenmiş; yakıt bile alamayan belediye ayağa kaldırılmış ve sosyal belediyecilikte önemli ataklar yapan bir konuma gelmiştir. Belediyenin bu başarıları nedense CHP’ye çöreklenmiş siyaset sırtlanlarını rahatsız etmiş olup, her fırsatta Ali Demirçalı’yı hedef alan davranışlarına devam etmişlerdir ne yazık ki.

Son olarak, Ali Demirçalı’nın bir davada ceza alıp görevden uzaklaştırılması senaryosunu servis edip Cumhur İttifakı meclis üyeleri ile aleni şekilde iş birliği yapmaktan ve Cumhur İttifakı adaylarına oy verip destekleyen meclis üyeleri artık açığa çıkmışlardır.

Şimdi söz ve karar CHP parti yönetimindedir.

Bu iş birliği tezgâhını kuranlar ve bunların arkasındaki parti içinde kim varsa açığa çıkarılmalıdır.

Bu durum bir şekilde üzeri kapatılıp “kol kırılır, yen içinde kalır” mantığı ile kapatılırsa, CHP’ye oy vermiş seçmene ve emek veren partililere karşı büyük bir saygısızlık olur.

Geçtiğimiz gün yapılan “Elde Var 2” toplantısı, basın toplantısı olmaktan çok CHP’li yöneticilerin bir araya geldiği bir toplantı gibiydi.

Toplantıya katılan yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek de konu ile ilgili sorulan soruya verdiği yanıtta, adeta ipe un sermeyi tercih eder gibi bir tavır içinde olduğu izlenimi vermekteydi.

“Her şeyin farkındayız” derken olayı zamana yayan bir tavır içinde olması dikkatlerden kaçmadı.

“İl Başkanlığının raporunu değerlendireceğiz, yok efendim genel merkezde bu konuyu değerlendireceğiz” diyerek bu işten bir şey çıkmayacağının izlenimini vermiştir.

Cumhur İttifakı ile iş birliği yapan ve seçimlerde oy veren meclis üyeleri de korkakça tavırlarına devam ediyorlar. Ortaya çıkıp neden bu şekilde davrandıklarını kamuoyuna açıkça anlatabilmelidirler.

CHP Adana İl Başkanlığı ise ortada top çevirmeye devam ediyor. Bakalım bu iş birlikçi ve parti yönetimine meydan okuyan, parti disiplinini hiçe sayan bu kifayetsiz muhterislerden hesap sorup partiden ihraç mı edecek, yoksa meclis üyeliklerinden istifalarını mı isteyecek?

Bakalım hep birlikte izleyelim; yoksa kazan kaynamaya devam mı edecek Yüreğir’de?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.