4 Mayıs 2026, 18:08:17
Dolar 42,2340
Euro 48,8802
Altın 5.629,56
BİST 10.824,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana 24°C
Az Bulutlu
Adana
24°C
Az Bulutlu
Cts 24°C
Paz 16°C
Pts 19°C
Sal 20°C

“Manifest konseri iptal edilsin”

Yeniden Refah Partisi daha önce Adana’da konserleri iptal edilen Manifest Grubu’nun yeniden konser vereceğinin açıkladığı hatırlatarak Adana Valisi Mustafa Yavuz’a toplumun kutsallarını hedef alan Manifest konserinin derhal iptal edilmesi çağrısında bulundu.

“Manifest konseri iptal edilsin”
4 Mayıs 2026 16:29
A+
A-

Yeniden Refah Partisi Adana İl Başkanı Özkut Özdemir, toplumsal değerlere aykırı eylem ve söylemleriyle bilinen, bu nedenle daha önce de Adana konserleri iptal edilen ‘Manifest’ grubunun Adana’da yeniden konser düzenleme girişimine çok sert tepki gösterdi. Özdemir, Adana Valiliği’ne açık çağrıda bulunarak, nesli ve aileyi hedef alan, hukuken ve ahlaken açıkça suç teşkil eden bu etkinliğe kesinlikle izin verilmemesini istedi.

Yeniden Refah Partisi Adana İl Başkanlığı binasında bir açıklama ile kamuoyuna seslenen İl Başkanı Özkut Özdemir, sanatın toplumları yozlaştırmak için bir silah olarak kullanılamayacağının altını çizdi.

“Bu Dayatma Adana’ya ve Değerlerimize Hakarettir”

“Daha önce şehrimizde aziz milletimizin ve Adanalı hemşehrilerimizin haklı tepkileri üzerine konseri iptal edilen ‘Manifest’ adlı grubun, yeniden Adana’da sahne alacağının duyurulması asla kabul edilemez bir provokasyondur. Kılık kıyafetleri, sahnede sergiledikleri provokatif ve haddi aşan davranışları, en önemlisi de aile yapımızı ve inançlarımızı doğrudan hedef alan zehirli şarkı sözleriyle bu zihniyet, toplumumuzun kutsallarını alenen hiçe saymaktadır. Bu ahlaki çöküntü projesinin şehrimizde yeri yoktur ve olamaz!”

“Ahlaksızlık Sanat Değildir, Kanunen de Suçtur!”

Toplumun temel yapı taşı olan aileyi ve gençleri zehirlemeyi amaçlayan bu tür etkinliklerin ifade özgürlüğü sınırlarına giremeyeceğini belirten Özdemir, hukuki boyuta da dikkat çekti:

“Toplumun büyük bir kesiminin kalpten benimsediği milli ve manevi değerlere fütursuzca saldırmak, onları tahkir etmek ‘sanat’ veya ‘marjinallik’ kisvesi altına sığınılarak meşrulaştırılamaz. Bu eylemler, yalnızca ahlaki bir sorun değil; halkın bir kesiminin benimsediği dini ve ahlaki değerleri alenen aşağılamak suretiyle kanunen de açık bir tahrik ve suçtur! Hukuk devletinde kimse, sanatı kalkan yaparak toplumun sinir uçlarıyla oynayamaz.”

Adana Valiliği’ne Açık Çağrı: “Neslimizi Koruyun”

Devletin asli görevlerinden birinin gençliği ve aile kurumunu zararlı akımlardan korumak olduğunu hatırlatan Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Özdemir, 2026 yılının devlet tarafından Aile Yılı ilan edildiğini de hatırlatarak yetkilileri göreve davet etti:

“Buradan devletimizin saygın makamı, şehrimizin mülki idare amiri olan Adana Valiliğimize açık ve net bir çağrıda bulunuyoruz: Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin zihin ve gönül dünyasını zehirleyen, toplumsal barışımızı ve köklü değerlerimizi dinamitlemeyi amaçlayan bu konsere kesinlikle izin verilmemelidir. Bu şımarıklığa ve ifsada devlet müsamahasıyla alan açılmamalı, söz konusu etkinlik derhal iptal edilmelidir!”

“Sürecin Sonuna Kadar Takipçisiyiz”

Özdemir, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Herkes çok iyi bilmelidir ki; Adana, yozlaşmanın, ahlaksızlığın ve manevi yıkımın değil, milli duruşun, erdemin ve köklü inançların kalesidir. Çukurova’nın mert insanları, kendi inancına ve kültürüne savaş açanlara asla salonlarını açmaz. Yeniden Refah Partisi olarak neslimize kurulan bu tuzakları bozmaya kararlıyız. Konser iptal edilene kadar sürecin, hukuki ve toplumsal boyutta sonuna kadar takipçisi olacağız.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.