Sarıçam Belediyesi’nde olanlardan örnekler

Sarıçam Belediyesinde Belediye Meclisi Denetim Komisyonu tarafından düzenlen rapor da şu ana kadar Sarıçam Belediyesinde neler olup bittiğinin göstergesi olsa gerek.
Denetim Komisyonunu 28.03.2025 tarihinde imzalanarak Belediye Meclis Başkanlığına sunulmuştur.
Peki; Denetim raporuna girmeyen durumlar konular yok mu?
Sarıçam Belediyesinde kamuoyunda Süleymancılar olarak bilinen tarikat mensuplarının yönetime hakim oldukları buralara şu veya bu şekilde kaynaklar aktarıldığı bölgede bulunan çok sayıda Süleymancılara ait yurtlara destekler verildiği iddiaları kamuoyunda yaygın şekilde konuşulmaktadır.
Yine Göktürk Reklam adlı firma ve sahibinin değişik adlar altında kurduğu şirketler aracılığı ile Belediyenin satın alma süreçlerinin tek söz sahibi olduğuna ilişkin iddialar da Sarıçam’da konuşulan yaygın iddialar arasındadır.
İğneden ipliğe her türden satın alma süreci bu kişiye ait firmalar aracılığı ile gerçekleşmektedir. Bunların ne kadarı kurallara uygun olup olmadığı ve fahiş fiyatlı faturalar olup olmadığı mutlak şekilde araştırmalıdır.
Son olarak yayımlanan denetim raporunda ise sadece 2024 yılı Ramazan ayında 70 bin kişilik İFTAR ve SAHUR yemeği alındığı ve öğün fiyatının da 260 TL olduğu saptanmıştır. Üstelik bu satın alma süreci açık ihale yerine davet usulü ile ihale edilmiştir.
Yine doğrudan temin usulü ile satın alınan klasörlerin 890 +yüzde 20 KDV ile satın alınmasının da piyasa fiyatlarının çok çok üstünde olduğu saptanmıştır.
Yine aynı raporda 20.02.2024 ve 13.03.2024 tarihlerinde aynı firmanın kazandığı 21 F ve 19 A usulü ile yapılan ve aynı kalem ürünlerin arasında iki katına kadar fiyat farkı olduğu da saptanmıştır.
Yine aynı raporda doğrudan temin usulü ile yapılan bir ihalede ise aynı şahsa ait iki firmanın teklif verdiği ve bunun usule uygun olmadığı saptanmıştır.
Konuyu kamuoyunun ve SARIÇAM‘da ki vatandaşların dikkatine ve ilgisine sunarız.