Saruhan Yağmur’dan sert mesaj: Herkes kendi işini yapsın!
Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur, son günlerde oda ve meslek mensupları üzerinden yapılan değerlendirmelere sert sözlerle karşılık verdi. Yağmur, herkesin kendi sorumluluk alanına dönmesi gerektiğini belirterek, Adana Kasaplar Odası adına yetkisiz şekilde konuşulmasına müsaade etmeyeceklerini ifade etti.
Başkan Saruhan Yağmur, yaptığı açıklamada, meslek odalarının görev ve sorumluluklarının net olduğunu vurgulayarak, sorunların çözüm yerinin de belli olduğunu söyledi. Yağmur, “Herkes işine baksın. Kim eksik ya da hiç işini yapmıyorsa bunun cezasını da elbette çeksin. Ancak hiç kimse, ben konuşmadan Kasaplar Odası adına konuşmasın” diyerek dikkat çeken ifadeler kullandı.
Kasap esnafının sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini ve oda olarak üzerlerine düşen görevi yerine getirdiklerini kaydeden Yağmur, bazı çevrelerin Kasaplar Odası’nı sürekli gündeme taşıyarak farklı algılar oluşturmaya çalıştığını dile getirdi. Bu yaklaşımın doğru olmadığını belirten Yağmur, “Herkes Kasaplar Odası’nı ağzına dolamış gidiyor. Biz gerekeni yapıyoruz. Hangi oda üyesinin sorunu varsa, onun çaresine de kendi oda başkanı bakacak. Herkes önce kendi sorumluluğunu yerine getirsin” dedi.
Meslek odalarının birbirlerinin alanına müdahale etmek yerine, kendi üyelerinin sorunlarına eğilmesi gerektiğine dikkat çeken Başkan Yağmur, disiplin, düzen ve sorumluluk anlayışının önemine işaret etti. Yağmur’un açıklamaları, kentte esnaf camiasında da geniş yankı uyandırdı.
Adana Kasaplar Odası’nın, kasap esnafının haklarını korumak, yaşanan sorunlara çözüm üretmek ve sektörde düzeni sağlamak adına çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Saruhan Yağmur, oda adına yapılacak her açıklamanın yetkili merciler üzerinden olması gerektiğinin de altını çizdi.
Sert ve net mesajlar veren Yağmur, tartışmaların büyütülmesi yerine herkesin kendi görev alanında daha etkin çalışmasının gerektiğini ifade ederek, “Biz işimizi yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Diğer oda başkanları da kendi işini yapsın” sözleriyle açıklamasını tamamladı.