Dolar 41,0257
Euro 47,7747
Altın 4.449,19
BİST 11.518,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana 35°C
Az Bulutlu
Adana
35°C
Az Bulutlu
Çar 35°C
Per 35°C
Cum 34°C
Cts 34°C

Yüreğir Personel ve İmar Ticaret A.Ş.’den “10 milyon TL fatura” iddialarına yalanlama

Yüreğir Personel ve İmar Ticaret A.Ş.’den “10 milyon TL fatura” iddialarına yalanlama
26 Ağustos 2025 14:38
A+
A-

Yüreğir Personel ve İmar Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu, bazı basın organları ve sosyal medyada gündeme gelen “yönetim kurulu üyesinin şirkete 10 milyon TL tutarında fatura kestiği” yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Şirketten yapılan açıklamada, mali işlemlerin 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu, 5393 sayılı Belediye Kanunu ve ilgili mevzuatlar çerçevesinde yürütüldüğü, ayrıca Sayıştay ve bağımsız denetim mekanizmalarının denetimine tabi olduğu vurgulandı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

  • Yönetim Kurulu üyelerinin şahsi ya da bağlı oldukları şirketler üzerinden Yüreğir Personel ve İmar Ticaret A.Ş.’ye fatura kesmesinin mevzuat gereği mümkün olmadığı, bu yönde herhangi bir işlem veya uygulamanın bulunmadığı belirtildi.
  • “10 milyon TL fatura kesildiği” iddialarının tamamen mesnetsiz olduğu ve şirket ile belediyeyi yıpratma amaçlı yayıldığı ifade edildi.
  • Şirketin şeffaflık ve hesap verilebilirlik ilkesi gereği faaliyetlerini kamu yararı doğrultusunda sürdürdüğü, asılsız iddialar karşısında hukuki hakların kullanılacağı kaydedildi.

Yüreğir Personel ve İmar Ticaret A.Ş., kamuoyunun yanlış yönlendirilmemesi için resmi kurumların dışında yapılan açıklamalara itibar edilmemesi gerektiğini bildirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.