Dolar 32,4507
Euro 34,7939
Altın 2.478,31
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana 25°C
Az Bulutlu
Adana
25°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 28°C

Bir zamanlar

Bir zamanlar
25 Eylül 2022 17:24 | Son Güncellenme: 25 Eylül 2022 17:25
A+
A-

Geçmiş insanın her zaman bir anda önünde çıkar çünkü geçmişinde yazılanlardan söylemlerinde  bir gün gelir  insanın önüne konulur.

Her konuda dem vuran her önüne gelene iftira atmasıyla,yalan yazmasıyla,hakaretler ve tehditler savurmasıyla  ünlenen ve bilinen gazetecilik adı altında insanlara  aba altından sopa gösteren bu şahsın geçmişte  Ankara Cumhuriyet Savcılığınca hazırlanan iddianameye göre ‘’Sabah gazetesinden iki kişi suç örgütü ile beraber hareket ederek örgüt yöneticilerinden almış oldukları talimata  göre haberler yaparak basın  yolu ile örgüte’’ yardım etmek suçundan yargılandığı hafızalardan silinmedi.

Konu ile ilgili olarak o dönemde çıkan haberi de kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.

Ersin Ramoğlu bakın hangi suçtan yargılanıyor?

Ulusal Kanal’ı yalan yanlış bilgilerle hedef alan Sabah gazetesi yazarı Ersin Ramoğlu’nun çete davasından yargılandığı ortaya çıktı.

Ulusal Kanal’ı yalan yanlış bilgilerle hedef alan Sabah gazetesi yazarı Ersin Ramoğlu’nun çete davasından yargılandığı ortaya çıktı. Haber 18 Eylül 2013 tarihl Aydınlık gazetesi’nde yer aldı.

O haberi okurlarımızın da bilgisine sunuyoruz.

İşte o haber:

“Sabah Gazetesi’nin iki önemli ismi Ali Ersin Ramoğlu ve Temel Eren “Çete talimatıyla işadamları hakkında olumsuz haber yaptıkları” iddiasıyla 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanıyor.

Sabah gazetesi köşe yazarı Ali Ersin Ramoğlu ve Sabah gazetesi çalışanı Temel Eren organize suç örgütleri talimatıyla haber yapmaktan yargılanıyor.

Kamuoyu davayı Adana Haber gazetesi yazarı Rıfat Söylemez’in köşesine taşımasıyla duydu.

Gazeteci Söylemez, Ankara Cumhuriyet Savcısı Yıldırım Bayyurt’un hazırladığı iddianamede, Sabah gazetesinin iki çalışanını “suç örgütü ile birlikte hareket ederek örgüt yöneticilerinden almış oldukları talimatlar doğrultusunda haber yaparak basın yolu ile örgüte yardım etmek”le suçladığını yazdı.

İlişkiler dinlemeye takıldı

İddianamenin kabul edildiği ve çete davasının Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde sürdüğünü bildiren Söylemez şu çarpıcı ayrıntılara yer verdi:

“Sabah Gazetesi’nin iki önemli ismi Ali Ersin Ramoğlu ile Temel Eren çete lideri iddiasıyla yargılanan bir şahsın talimatıyla haberler hazırlıyor, manşetler atıyor.

Hedef işadamları

Hedeflerinde Ankaralı bir işadamı var.

İki gazeteci aldıkları talimatla bu iş adamını kamuoyu önünde küçük düşürecek haberleri hazırlamakla görevli.

İddianamedeki tapelerde bu çirkin ilişki apaçık ortada.”

Rıfat Söylemez köşesinde, iddianameye giren şu tapelere de yer verdi:

“Şüpheliler Temel Eren ve Ali Ersin Ramoğlu’nun suç örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme eylemleri:

Olayın Özeti:

Kemal M. ve Hüseyin K’nın şirketteki hisselerini suç örgütü’nün tehdit ile ellerinden alması ve kurulan şirketin Adnan B’ye kalmasından sonra, Ankara Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu tarafından arsa üzerinde imar tadilatı yapılarak değerinin büyük oranda artması konusunun bir gazetede haber yapılması üzerine Mimarlar ve Planlamacılar Odasının imar değişikliği ile ilgili olarak kararın iptali için dava açması üzerine, bu konu ile ilgili gazetelerde yer alan haberlerin mağdur K.M. tarafından yaptırıldığı düşünülerek, Suç Örgütü Yöneticilerinden A.B. ve E.Ş.’in K.M’nu karalama maksadı ile girişimlerde bulundukları, A.B.’in kayınbiraderi E.A. ve R.Ö. aracılığıyla Aydınlıkevler Postanesinden Ankara Ticaret Odası Meclis Üyelerinin her birine imzasız bir mektup gönderildiği, gönderilen mektubun gazetede Temel Eren aracılığı ile Sabah gazetesi yazarı Ali Ersin Ramoğlu’na haber yaptırıldığı, A.B’in talimatı ile 22 Haziran 2011 tarihinde ATO meclis üyesi F.Y. ile ilgili, 24 Haziran 2011 tarihinde E.Ş. ile ilgili Sabah gazetesi Ankara ekinde Ali Ersin Ramoğlu tarafından K.M’nun yıpratmasına yönelik haberlerin yaptırıldığı, haberlerin yapıldığı gün O.K. aracılığı ile A.B. ve gazeteci Ali Ersin Ramoğlu’nun bir araya gelerek görüştükleri, Gazeteci Temel Eren ve Ersin Ramoğlu’nun da organize suç örgütü ile birlikte hareket ederek örgüt yöneticilerinden almış oldukları talimatlar doğrultusundan örgütün istekleri doğrultusunda basın yolu ile haber yaparak örgüte yardım ettikleri sabit olmuştur.”

‘Ya biat edecekler ya adam olacaklar, çaresi yok!’

İddianameye giren ve ilişkilerin açığa çıktığı telefon dinleme kayıtların da şu görüşmeler takibe takıldı:

“15 Haziran 2011 günü Adnan B. ile Temel Eren arasında geçen görüşme;

Adnan: Şimdi benim gardaşım vardı o Fevzi sen dedin ya tanıyom o geldi benim yanımda da o sabah dokuz buçuk uçağıyla dönecek nası bişey yapalım abi

Temel: abi şimdi o kardeşimiz anlatsın şeyleri ne o başından geçenleri şöyle oldu böyle oldu falan desin onu biz ses kaydı

Adnan: bi mektup gelmiş gibi

Temel: aynen aynen öle

Adnan: tamam o zaman öyle yapak yazsın böyle böyle desin sanki size gönderiyormuş gibi

Temel: aynen öle direk yazsın Sabah gazetesi haberlerine

Adnan: ne dersin Ersin Namoğlunamı desin

Temel: he yazsın sayın Genel Yayın Müdürü Ersin Bey’in adına

‘Haber ana manşet’

23 Haziran 2011 günü Adnan B. ile Temel Eren arasında geçen görüşmede;

Adnan: Napıyon abim

Temel: Vallaha Erdal’ın haberini yazıyorum

Adnan: Canını yerim senin

Temel: He yarın manşet a… k. Ana manşet hem de

Adnan: Abim napıyo

Temel: O da şimdi sayfaya gitti sayfayı yapacak

01 Temmuz 2011tarihinde Temel Eren ile Adnan B. arasında geçen görüşme;

Temel: Adnan abiciğim nasılsın iyi misin

Adnan: İyiyim abi sağol sen ne yapıyon

Temel: İyi valla biz de geldik şite şimdi Ersin beyi bıraktım evine annemlere doğru geçiyorum öyle bi arıyım dedim

Adnan:: Bu Salih B. aradımı hiç sizi

Temel: Salih B. bugün aradı o top şeye gitti tatile çıkıyormuş.

Adnan: Vay o. ç. gemisi batar i..enin

Temel: Yo onun a…. k. abi onun bize ipini verdin sen sen merak etme hiç kafanı yorma onun

Adnan: Tamam

Temel: Ya biat edecekler ya adam olacaklar hiç çaresi yok.”

Kaynak: Aydınlık

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.