21 Ekim 2026, 11:36:04
Dolar 42,2340
Euro 48,8802
Altın 5.629,56
BİST 10.824,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana 24°C
Az Bulutlu
Adana
24°C
Az Bulutlu
Cts 24°C
Paz 16°C
Pts 19°C
Sal 20°C

Adanalılar Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği’nden MAR-DAD’a ziyaret

Adanalılar Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği, Adanadaki Mardinliler  Dayanışma ve Sosyal Yardımlaşma Derneği MAR-DAD’ı ziyaret etti. Ziyarete Adanalılar Derneği Genel Başkanı Hasan Kahveciler, Başkan Yardımcıları İrfan Büyüksarı, ve Arife Kaytancı katıldı. Konuklara MAR-DAD Başkanı, İLKHABER, İLKSES, TÜRKSES ve Güney Hakimiyet Gazeteleri İmtiyaz Sahibi ve İş İnsanı Halil Arslan ile MAR-DAD  Onursal Başkanı Hüseyin Talay ev sahipliği yaptı.

Adanalılar Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği’nden MAR-DAD’a ziyaret
21 Ekim 2026 10:41
A+
A-

Ziyarette çok önemli bir kararın altına imza atıldı. Eğitim, Kültür ve Sosyal Dayanışma ekseninde kurulan ve çalışmalarını aynı amaçlarla sürdüren her iki dernek kardeş dernek  ilan edildi.

ANKARA’DA GÜÇLÜ BİR ADANA LOBİSİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Dernek çalışmalarıyla ilgili olarak MAR-DAD Başkanı Halil Arslan’a bilgi veren Başkan Hasan Kahveciler, 10 yıl önce temelini attıkları derneğin en büyük hedefinin Ankara’da güçlü bir Adana lobisi oluşturmak olduğunu söyledi.

Adanalılar Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Kahveciler,

Başkent Ankara’da yaşayan Adanalılar olarak, sadece bir hemşehri derneği değil; kentin kadim kültürünü, ekonomik potansiyelini ve insan hazinesini temsil eden kurumsal bir köprü olma misyonuyla hareket ettiklerini belirterek,

5-8 Kasım tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirecekleri “5. Adana Tanıtım Günleri” hakkında da bilgi vererek tüm Adanalıları bu buluşmaya davet etti.

“HAZIRLIKLARIMIZA TAM KADRO BAŞLADIK”

5. Adana Tanıtım Günleri etkinliğini alışılagelmiş bir “yöresel ürün pazarı” kalıbının dışına çıkardıklarını dile getiren Başkan Kahveciler konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Amacımız; başkentte çok güçlü, kurumsal ve vizyoner bir Adana Lobisi inşa etmektir. Ankara’ya sadece kebabımızı değil; Adana’nın bürokrasisini, akademisini, ticaretini, sporunu, sanatını ve ruhunu taşıyoruz.

Bürokrasi ve Akademi Buluşması: Üst düzey Adanalı bürokratlarımızı, rektörlerimizi, akademisyenlerimizi ve iş dünyası temsilcilerimizi tek bir çatıda bir araya getiriyoruz. Adana kebabımızdan analı kızlı çorbamıza, şalgamımızdan narenciyemize kadar tüm mirasımızı en yüksek hijyen ve kurumsal sunum standartlarıyla başkente sunuyoruz.

Adana’nın köklü kültürünü ve sanat ruhunu Ankara’da estiriyoruz.

 Ekonomik ve ticari iş birlikleri çerçevesinde kentimizin kalkınma hamlesine başkentten güçlü bir omuz veriyoruz.

“VİZYONUMUZA ORTAK OLMAYA DAVETLİSİNİZ”

Bu büyük organizasyonu en prestijli şekilde taçlandırmak adına sizlerin değerli vizyonuna, rehberliğine ve kurumsal desteğine ihtiyacımız var. Sizleri ve kurumunuzu bu büyük buluşmanın en ön safında görmek istiyoruz.

Gelin, 5-8 Kasım tarihlerinde Ankara’da güçlü bir Çukurova rüzgârını, Adanalılık ruhuna yakışır bir asalet ve coşkuyla hep birlikte estirelim.“

MAR-DAD Başkanı Halil Arslan, Kardeş Dernek olarak ilan ettikleri Adanalılar Derneği’nin böylesine anlamlı bir etkinlik düzenlemesinden çok mutlu olduklarını söyledi. Arslan, MAR-DAD olarak böylesine anlamlı bir etkinliğe imza atacak olan kardeş derneklerini yalnız bırakmayacaklarını, güçlü bir Adana lobisinin herkesin arzusu olduğunu söyledi.

MAR-DAD Başkanı Halil Arslan, derneklerinin çalışmaları hakkında kardeş derneklerine bilgi verdi. MAR-DAD olarak eğitim ve dayanışmaya çok önem verdiklerini dile getiren Arslan, bugüne kadar çok sayıda gencin hayata atılması icin ellerini taşın altına koyduklarını, ihtiyaç sahibi ailelere destek olduklarını dile getirdi. İş grupları kurarak, eleman arayanları ve iş arayanları sosyal medyada paylaştıklarını ve insanların iş sahibi olabilmesi için çaba gösterdiklerini ifade etti.

“Adımız MAR-DAD Soyadımız Türkiye” diyen Başkan Arslan, “MAR-DAD olarak dil, din, ırk, mezhep ayrımı yapmaksızın ihtiyaç sahibi herkese yardım eli uzatıyor, öksüz ve yetimlerle dayanışmaya özen gösteriyoruz. Eğitim ve sosyal dayanışma daima önceliğimiz olmuştur” dedi.   

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.