İşte Jurassic Park’ın içler acısı hali!
Prestij proje viraneye döndü, heykeller çürüdü, israf, rezillik ortaya çıktı. Gittik, gördük, yazdık:









Çukurova Belediyesi tarafından yaptırılan Jurassic Park’taki oyuncaklar çürüdü.
Park içindeki dev dinazorlar resmen hurdaya dönmüş. İçinin süngerleri bile dökülen, dışta kalan kısımları tamamen çürüyüp sökülen dinazor heykellerini bazılarının üstü bezle kapatılmış. Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in prestij projesi olan Jurassic Park, bir israf örneği olarak çürümeye terk edildi. Çukurova, Jurassic Park ile cazibe merkezi olacaktı ama dinazorlar çürüdü, park viraneye döndü.
ÇÜRÜYEN DİNZORLARDAN GEÇİLMEYEN PARK HALA ÜCRETLİ
adanamuhalif.com ekibi olarak Jurassic Park’a gittik, ücretini verdik, içeri girdik, gördük ve yazdık. Park içinde ki kafelerin tamamına yakını kapalı. Park viraneye dönmüş. Bazı dinazor heykellerinin kuyruğu kopmuş. Dinazor iskeleti maketinin parçaları yere düşmüş, diğer heykellerin baş kısımlarının ise süngerleri dışarı çıkmış, çok büyük olan birkaç dinazor heykelinin de çürüyen gövde kısmı bezle kapatılmış.
Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin ‘’Burası cazibe merkezi olacak, bu benim prestij projem’’ diyerek CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na müjde vermişti. Çetin, Kılıçdaroğlu’n yanılttı ve açılışı da 2015 yılı Ekim ayında Kılıçdaroğlu’na yaptırdı. Kılıçdaroğlu’nun açılışına yaptığı yer şu en enkaza dönmüş halde.
YÜRETMEYİ DURDURMA VE OLAYIN GEÇMİŞİ
Çukurova Belediyesi tarafından bu alanın 10 yıllığına özel bir şirkete tahsis edilerek Jurassic Park olarak işletilmesi kararı Adana 2’inci İdare Mahkemesi tarafından iptal edilmişti. Böylece vatandaşların para ile girebildikleri Jurassic Park kapatılıp halka açılması gerekiyordu ama hala giriş ücretli. Mahalle sakinlerinin nefes aldığı alanı özel şirkete tahsis edip paralı hale getiren Çukurova Belediyesi, bu hizmetiyle hala övünüyor mu?
Yüzüncüyıl Mahallesi’nin girişinde bulunan Doğal Park-2’nin 30 bin metrekarelik kısmının 10 yıllığına özel bir şirkete verilmesi üzerine mahalle sakinleri harekete geçmişti. Mahalle sakinlerinin tatilde olduğu, mahalle nüfusunun azaldığı yaz aylarında başlayan inşaat mahalle sakinlerinin itirazlarına rağmen devam etmişti. Kendilerinin kullandığı yeşil alanın ikiye bölünerek bir kısmının ücretli bir eğlence parkına dönüştürülmesini istemediklerini söyleyen mahalle sakinleri, o dönemde 4 yıllığına yetki verdikleri belediyenin 10 yıllığına parklarını kiraya veremeyeceğini söyleyerek belediye meclisinin tahsis kararı ve bunun için Belediye Başkanı Soner Çetin’e yetki veren kararına karşı dava açmıştı.